به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، بخش دوم تقیّه به قلم حضرت آیت الله سبحانی، در شماره جدید مکتب اسلام درج شده است؛ ایشان در این نوشتار پیرامون مسئله مذکور تحقیق جامعی را ارائه دادهاند.
معظمله در این تحقیق، نظر فقهای اسلام درباره تقیه مسلمان از مسلمان دیگر را مورد بررسی قرار دادهاند؛ این که آیا تقیه مسلمان از مسلمان، مثل تقیه مسلمان از کافر جایز است یا خیر؟
حضرت آیتالله سبحانی در پایان این پژوهش نتیجه میگیرند که تقیه، مخصوص به پرهیز از شر کافران نیست، بلکه دایره آن، مسلمانان ستمگر را نیز در بر میگیرد.
همچنین آیتالله احمد بهشتی با انتشار مقالهای درباره آثار تربیتی معاد و کیفر و پاداشٰ مینویسد: اگر کیفر و پاداش اخروی به تجسم عمل یا نتیجه عمل بازگردد، انسان معتقد از اعمال زشت خودداری میکند؛ چرا که مطمئن است آنچه امروز از زبان و اعضاء و جوارح او صادر میشود، در عالم آخرت، تجسم مییابد و به گونهای متناسب عذابش میکند. او به همان اندازه که به حکم اعتقاداتش از اعمال زشت گریزان است، گرایش به اعمال نیکو و پسندیده دارد؛ زیرا میداند همینها هستند که در سرای جاویدان به صورت حور، قصور، اشجار و انهار، هر گونه ملال و افسردگی خاطر را از اعماق جان و روان او میزدایند.
در یکی دیگر از مقالات ارائهشده با عنوان «آشوبها و بحرانها در بحرین، به قلم غلامرضا گلی زواره، به بررسی حرکت و آشوب بزرگ تاریخی در سرزمین بحرین نظیر ماجرای مرتدین پس از رحلت پیامبر (ص)، خیزش خوارج و شورش زنگیان پرداخته است.
فرجالله فرجاللهی در پژوهشی که به نام «ویژگیهای سلیمان نبی (ع) 3» ارائه داده است، به دو ویژگی حضرت سلیمان (ع)، (آشنایی حضرت سلیمان (ع) با زبان حیوانات و شر نعمت در اوج قدرت) پرداخته است و در ذیل این دو ویژگی، مسائلی را مورد پژوهش قرار داده است.
دیگر عناوین ارائهشده در این نشریه شامل: «امام باقر (ع) و مقابله با نحلههای نوظهور، مقالهای از علیرضا سبحانی»، «کشف شگفتی اسرارآمیز آب، به قلم فریبا مؤیدنیا»، «مبارزه حکومت علوی با فساد، پژوهشی از زینب مزرعی فراهانی» و «اختلال شخصیت و قماربازی بیمارگون مقالهای از دکتر منصور اشرفی و دکتر مرتضی اشرفی» میباشد.
ماهنامه «درسهایی از مکتب اسلام» به صاحبامتیازی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و مدیرمسئولی فرجالله فرجاللهی، در 74 صفحه منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند جهت ارتباط با دفتر نشریه به نشانی: قم، خیابان آیتاللهنجفی(ره)، صندوق پستی 441-37185 مکاتبه و یا با تلفن 7742384-0251 تماس بگیرند.